SnowRallyRings Ralli 22.3 -23.3.2019

 

Haluaisimme saada palautetta vuoden 2018 ralleistamme. Toivoisimme myös että osallistuneet esittäisivät toiveita seuraavan vuoden tapahtumaa varten, jotta SnowRallyRings-Ralli kehittyisi osallistujilleen vielä paremmaksi! 

Haluaisitteko kenties viimeisen pätkän pimeällä ajettavaksi? Pitäisikö ensi vuonna ralli järjestää yksi vai kaksi päiväisenä?

Palautetta ja parannusehdotuksia otetaan vastaan sähköpostitse osoitteeseen: 

snoukkarally@gmail.com

SnowRallyRings Ralli 24.3.2018

Snow Rally Rings ralli ajettiin hienoissa puitteissa Snow Rally Ringsin radoilla.

Viime vuoden voittaja Mats Rinne, joka ajaa Yläkemijoen Urheiluautoilijoissa, ajoi luokkansa voittajaksi nelivetoisissa ennen Tornion Ari-Pekka Koivistoa 1.30.9 erolla. Mats Rinteen kilpailupäivä sujui moitteettomasti kartturinsa Pekka Salmelan kanssa. Kilpailukalustona heillä on itse rakennettu VW Polo RLite, jolla on nyt ajettu neljä rallia. Kisa kisalta auto tulee tutummaksi ajaa, jatkoa ajatellen muutokset ovat tiedossa, Mats Rinne kertoo. Harmittaa hävitä, mutta iän tuoma etumatka Iin automaalariin Jukka Olkoniemeen venyi lähes 10 sekuntiin. Rinteen autokunnan mielestä ek 5 oli paras ajaa, mutta muut pätkät palvelivat auton kehitystä ajatellen todella hyvin.

Iiläinen automaalari Jukka Olkoniemi kävi pokkaamassa yleiskilpailu voiton autollaan Mitsubishi Lancer evo 9. Jukka antaa kiitokset hienosta rallista sekä hienoista puitteista, jotka oli ammattimaisesti tehty. Ek 5 oli hänen mielestään myös paras. Jukka kiittelee rentoa meininkiä, jossa huomioitiin lähtöjärjestyksessä eritasoiset kuljettajat. Erityiskiitokset hän haluaa lähettää Pentti Koskiniemelle, joka oli rakentanut rallin puitteet työnsä ohella, sekä kiittelee aikataulua. Jukan kartturi Mikko Kaikkonen, joka edustaa myös Yläkemijoen Urheiluautoilijoista kertoi, että päivästä jäi hyvä mieli. Reitti oli vaihteleva sekä tekninen.

 

Kilpailuluokassa 2WD yli 1600 nähtiin hienoa kilpailua, jossa Yläkemijoen Urheiluautoilijoiden Aki-Matti Hirvioja 23v kiidätti vanhaa sotaratsuaan huimiin tuloksiin.  Autollaan viisi kautta ajanut Aki-Matti, jäi luokkansa voitosta 35,3 sekunttia.  Kun kilpakumppaneina on SM tason kuljettajia, suoritukselle ei voi muuta kuin nostaa hattua. Aki-Matti mainitsee ek:t 2 ja 5 parhaimmaksi, koska auton alusta ei toiminut jäällä halutulla tavalla. Hyvän mielen rallista jäi hyvä mieli. Jatkossa Aki-Matti ajaa budjettiin sopivia ralleja. Toiveissa olisi uusi etuvetoinen auto.  Iso kiitos sponsoreille ja isälle!

 

Kainuulainen Heikki Leinonen saapui kartturinsa Antti Haapalan kanssa ensimmäiseen yhteiseen kisaan. Heikki oli tyytyväinen päivän kulkuun. Aluksi lämmiteltiin ja loppua kohden vauhtia nostettiin, joskin isoille 2 WD pojille vielä jäätiin. Heikin mielestä puitteet olivat hienot ja kiittelee erityisesti varikko alueita sekä tarjolla olleita ruokia. Lämpimät terveiset keittiön väelle.  Ek 2 oli myös hänen mieleen, jossa oli paljon rytmivaihdoksia. Nuotin tekeminen täytyi osua kohdalleen. Jatkossa Heikki ajaa kartturinsa Antin kanssa SM sarjaa. Osallistuminen tähän ralliin katkaisee pitkän ajotauon talvi- ja kesäkauden välissä.

 

Kilpailijat kiittelivät suulaasti tapahtuman järjestäjää, puitteita ja nopeaa ajanottopalvelua, mutta yksi negatiivinen palaute myös saatiin. Pätkät olisi kiva ajaa kahteen kertaan, kertoili Max Vatanen joka saapui ralliin Ranskasta.

Ja mainittakoon vielä että, rallissa oli mukana 5 eri kansalaisuutta. Eesti, Venäjä, Ranska, Ruotsi sekä Suomi. Mikäpä se siinä on järjestää kyläralleja.

Pentti Koskiniemi sekä koko Snow Rally Ringsin henkilökunta toivottavat kaikki Suomen ralliharrastajat myös ensi vuonna ajettavaan ralliin.

Tervetuloa Vanttausjärvelle

T: SnowRallyRingsin väki

 

 

SnowRallyRings
97625 Vanttauskoski, FINLAND
info@snowrallyrings.com
puh: 0500 393 168
Bannerikuvat William Croze