OHJELMAT

Monipuoliset ajo-ohjelmat tehdään Vanttauksen radoilla. Koko kalusto on siellä käytössä. Radoilla liikkuvat ralliversiot BMW e 36 autoista, siviili BMW e 46 mallit, ice kartit, mönkijät ja freestyle kelkat. Ratoja on sekä metsässä, teillä, soilla, pelloilla että jäällä. Myös rallikyyditykset kokeneen kuljettajan kyydissä onnistuvat.

Rallikeskuksen ravintolassa tarjoamme maistuvat aamiaiset, kotiruokalounaat ja illalliset ohjelmien yhteydessä. Ohjelmien yhteydessä tulilla ulkona on aina tarjolla kuumaa mehua ja pientä purtavaa, sisällä ravintolassa kahvia ja teetä. Vaihtoehtona ruokailuille on myös lämmin kota, mihin vaikka loimulohi voidaan valmistaa laavulla avotulella.

 

Kokopäivän ajo-ohjelma SnowRallyRingsillä

Ohjelma alkaa Vanttausjärven Mustalammen radoilla 30 min infolla päivän ohjelmasta. Info koostuu turvallisuusohjeista sekä onnistuneen päivän edellyttävistä tiedoista. Ryhmä jaetaan neljään tiimiin.

Ryhmälle on varattuna 4 aktiviteettialuetta. Päivän lopuksi ajetaan karting finaali. Ohjelma kestää noin 4 tuntia sisältäen lounaan ja karting finaalin.

Jokaisella ajoneuvolla ajoaika on n. 25 minuuttia. Autoilla voidaan ajaa pareittain, silloin toinen kuljettaja on apukuskina toisen ajaessa radalla.

Siviili BMW:
Jokainen ajaa radalla 25 min. Siellä opetellaan auton käsittelyä jäisellä radalla. Taitoradalla on mm. pujottelua, spiraali, jarrutusta määrämatkalla jäällä ja esteiden ohitusta. Autoissa on normaalit nastarenkaat.

Ralli BMW:
Jokainen ajaa radalla 25 min. Autoissa on 16 mm rallinastat, joten jäällä ajaminen poikkeaa siviiliautolla ajamisesta. Auton käsittelyä opetellaan vaihtelevalla radalla.

Mönkijä TAI freestyle moottorikelkka:
Tiimi kävelee radalle. Mönkijöillä ajetaan jäistä rataa tai vaihtoehtoisesti freestyle kelkoille on luminen oma ratansa ajettavana. Mönkijällä ajo on mukavaa rentoa vaihtelua autoihin, samalla voi huomata, ettei se jäällä ajaminen ole tälläkään niin yksinkertaista. Freestyle kelkat ovat kevyempiä kuin tavallisessa reittiajossa käytettävät kelkat, joten niiden hallintaan on ihan omat niksinsä.

Jää karting:
Jääkartingissa ajetaan ensin harjoituskierroksia. Kun ajoneuvo on hallussa ja radan mutkat muistissa, otetaan pikku kisa tiimikavereiden kesken. Tiimien parhaat osallistuvat päivän päätteeksi ajettavaan karting finaaliin. Finaalin kolme nopeinta kuskia palkitaan pysteillä ja he ovat virallisesti SnowRallyRingsin mestareita!

Vanttausjärvellä päivän aikana on mahdollista nauttia lounas joko ravintolassa tai kodalla.